ΜΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
24 Φεβ 2020

ΜΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Με αποκριάτικη διάθεση οι μαθητές μας, σε μια χώρα που γεμίζει κάθε εποχή του χρόνου με διαφορετικά χρώματα, μας ταξίδεψαν μέσα από επιλεγμένα άρθρα σε προορισμούς εορταστικούς τους οποίους αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Προορισμοί νησιώτικοι, κι όχι μόνο, που αναβιώνουν παραδόσεις κι έθιμα με τη συμμετοχή των ντόπιων αλλά και χιλιάδων επισκεπτών.

Από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ξάνθη, τη Νάουσα, την Κοζάνη μέχρι την Πάτρα, τη Ζάκυνθο και το Ρέθυμνο, οι καρναβαλιστές γεμίζουν τις πόλεις με χορούς, παιχνίδια αλλά κι εκδηλώσεις που συνεχίζουν παραστάσεις αρχαίου χαρακτήρα, όπως σατυρικά δρώμενα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία. Τα σκωπτικά τραγούδια, τα κεράσματα, οι παρελάσεις των αρμάτων με τους μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε ένα τρελό ξεφάντωμα, μας μεταφέρουν σε εποχές που το γλέντι κι ο χορός είχε ξεχωριστή σημασία.

Αμέτρητοι προορισμοί που συνδυάζουν τις παραδόσεις του κάθε τόπου με την επικαιρότητα μέσα από μεταμφιέσεις και θεματικές του χθες και του σήμερα που μας καλούν να ταξιδέψουμε μαζί τους κι αυτό το καρναβάλι!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες